CARACTERISTICI:
Fierăstraiele japoneze Ryoba sunt ușor de recunoscut datorită lamei, care are dinți pe ambele părți. O parte pentru o tăiere curată transversală (despicare) și cealaltă parte pentru o tăiere longitudinală (retezare).
Dinții fierăstrăului pe partea de tăiere longitudinală sunt de formă triunghiulară și cresc treptat în spațiere de la mâner. Acest design face ca fierăstrăul să fie mai ușor de introdus în material, iar dinții mai mari se ocupă ulterior de viteza de tăiere.
Dinții pentru tăierea transversală sunt șlefuiți înformă de trapez (așa-numitul diamond cut) și taie fibrele ca o lamă de ras. Ultimul dinte este întotdeauna paralel cu o mică suprafață plată la capătul lamei pentru finisarea fină a tăieturii.
Fierăstraiele vin în diferite dimensiuni cu specificații diferite. Fierăstrăul Ryoba poate fi folosit pentru cele mai fine tăieturi până la lucrările de tâmplărie. Selectați cu grijă dimensiunea, grosimea lamei și numărul de dinți în funcție de utilizarea predominantă dorită.
Lame de precizie sunt fabricate din oțel japonez SK-85 premium, tratat termic la 58 HRC și dinți căliți prin inducție la 71 HRC.
Mâner – lemn ușor de balsa pentru o prindere confortabilă și sigură.
Lama fierăstrăului, cu o lungime de 210 mm, are dinți trapezoidali șlefuiți pe trei laturi (17 TPI). Partea de tăiere longitudinală are dinți triunghiulari acumulativi de la 6 la 10 TPI. Lamele fierăstrăului Ryoba Gisuke sunt tratate termic, dar dinții poate fi ascuțiți.
Reviews
There are no reviews yet.