povestea mea, Inspiration

Sfaturi pe care nu le-ai cerut și pe care eu nu ți le dau

Nu-s vreun expert de care n-ai auzit până acum și care o să-ți dea lumea peste cap. Nu-s nici vreun prețios care se laudă cu sculele și atelierul lui.

Și nu-s nici un cetățean pornit să strângă avere.

Nimic din toate astea…

Sunt un băiat… adult… bărbat … senior 🙂 care are nițică experiență în lucrul prin atelier și care a învățat niște chestii despre viață și afaceri în ultimii 30 de ani. Și care muncește din plăcere. Știu că s-a tocit asta deja și e prea des folosită expresia. Dar la mine e 100% adevărată.

Cât despre partea cu sfaturile, cunosc și bănuiesc că ești familiarizat și tu cu teoriile celor 10.000 de ore de experiență care te fac expert într-un domeniu sau cea a curbei din carieră care trebuie făcută o dată la 10 ani. Am trecut prin aceleași etape ca majoritatea cetățenilor care își doresc o viață mai împlinită. Am citit cărțile pe care le recomandă majoritatea, am urmărit influenceri care propovăduiau diverse stiluri de viață și de afaceri și am fost la conferințele care (credeam eu că) contează. M-am uitat la mii de ore ce clipuri care promiteau chestii de neatins și am ascultat zeci de podcasteri care vindeau averi și faimă. Și am încercat să caut sfaturi la cetățenii care au reușit (sau cel puțin așa consideram eu) în viață.

Well…

N-a funcționat nimic. Nu o să te mint, m-am gândit deseori că s-ar putea să fiu eu de vină…

N-am reușit să găsesc, după toate încercările nici o formulă care să mă facă mai deștept sau mai bogat. Am deprins, totuși, în timp, niște abilități care mi-au permis să abordez problemele din unghiuri diferite, creative, inedite. și care mi-au adus în timp o schimbare importantă în modul în care propun lucrări clienților mei.

Am învățat în timp să-mi programez activitățile și investițiile, să renunț la ”activele” toxice, să cumpăr sculele de care am nevoie și care imi aduc bani, să nu dau banii pe chestii ieftine care îmi consumă timpul și resursele și mai ales să îmi maximizez profiturile. Ăsta e câștigul cel mai mare, câștig pe care nu îl pot atribui unei singure persoane sau eveniment. Am furat încet, câte un pic de la fiecare, am testat, am eșuat, am notat lecțiile importante și am luat-o de la capăt.

Așa că,

N-am de gând să-ți dau sfaturi care o să te îmbogățească sau o să te facă celebru. O să-ți dau sfaturi despre o mulțime de chestii și o să-ți spun ce a funcționat pentru mine. Dar te rog să le iei aceste sfaturi așa cum sunt. Trece-le prin filtrele proprii, evalueaza-le, mai caută și alte opinii ca să fii sigur că e fix ce ai tu nevoie. Singurul lucru de care poți să fii sigur e că nu am să te mint nicodată. Nici pentru bani, nici pentru alte chestii. Niciodată.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *